Gintroductie 

Hier in Nederland zijn wij inmiddels allemaal bekend met gin, en terecht ook! Dit veelzijdige destillaat wordt met name in de zomer gedronken door zijn vaak frisse smaakprofiel, in combinatie met een tonic en mooie garnering is dit een heerlijke dorstlesser. Echter gaat er een hele geschiedenis schuil achter deze oorspronkelijk Nederlandse drank. In dit artikel gaan we dieper in op deze geschiedenis en de verschillende stijlen waarin gin gemaakt wordt.

Hoe wordt gin gemaakt?

Voordat we verder gaan naar de geschiedenis is handig om te weten hoe gin gemaakt wordt, dit kan op een aantal verschillende manieren.

  1. Inweken: De ethanol en botanicals worden in een ‘pot still’ (een metalen tank boven een warmtebron) geplaatst en voor een bepaalde tijd geweekt in de ethanol waardoor hun smaak afgegeven wordt. De brouwer bepaald de tijd aan de hand van hoeveel smaak er afgegeven moet worden door de botanicals.
  1. Infusie via damp: Deze infusie vindt plaats in een ‘Carter head still’, dit is in feite een pot still met toevoeging van een 

Geschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *